Sneeuwfietsen


In 2009 ontdekte ik het sneeuwfietsen.
Honderden kilometers werden afgelegd door een winters witte wereld.
Deze foto maakte ik in de daarop volgende winter: de koude decembermaand van het jaar 2010. Hier was ik bij de grens met Duitsland in de omgeving van Well (Midden-Limburg).

De zon had even geschenen, maar even later won de mist het weer. Dat gaf het verstilde land bijzonder sfeervolle accenten. Het vroor die ochtend ongeveer 7 graden.

De wegen waren af en toe spekglad, maar ik kon mezelf op de fiets ‘staande’  houden. Een been breken in deze stille omgeving was niet zo handig geweest.

In deze decembermaand van 2011 is het weer totaal anders. Het is gemiddeld 15 graden warmer! Eerlijk gezegd vind ik dat déze keer wel zo prettig. Een nieuwe beenbreuk terwijl mijn been door ijzeren onderdelen aan elkaar wordt gehouden schijnt tot ernstige complicaties te kunnen leiden.

Wel heb ik voor de zekerheid winterbanden op één van onze fietsen laten monteren. Want lopen vind ik bij gladheid ook al geen veilige optie…

Of die winterbanden inderdaad helpen bij gladheid heb ik dit jaar nog niet uit kunnen testen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Sneeuwfietsen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: