Er is er één jarig!

Er stond een zwakke tot matige zuidenwind. De zon scheen twee uur, maar er viel ook wat neerslag. Het werd 5 graden. Dat was op 29 december 1951.

Op deze stormachtige dag in 2011 is dit meisje 60 jaar oud (of jong) geworden.

Ze werd in Barneveld geboren, als derde in de rij. Volgens haar vader wist ze al heel snel precies wat ze wilde. Vooral in de eigen veilige omgeving…

Haar vader was boekhouder. Ik zei een keer tegen hem: “Dat was wel handig, een boekhouder. Die geboortedatum was dus goed gepland voor de kinderbijslag.” Waarop hij wat mopperend baste: “Ach man! Daar waren we toen helegaar niet mee bezig!”

Inmiddels vier ik ook al voor de 41e keer de verjaardag van dit meisje mee…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Er is er één jarig!”

  1. van harte gefeliciteerd! Geweldig die foto, met een kriebeljurk????
    En nu 7 gratis treindagen…. nog even ik mag ook, het heeft zo zijn voordelen, 60 jaar worden:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: