Langzame lopers zijn doodlopers

Ik moet jullie iets mededelen.
Dit weblog wordt binnenkort opgeheven.
Ik ga namelijk waarschijnlijk binnenkort dood.
Dat blijkt uit een Australisch onderzoek (geciteerd in de NRC).

De oudere mensen met een loopsnelheid van beneden de drie kilometer per uur hebben namelijk een drie keer zo grote kans om binnenkort te overlijden dan ouderen met een loopsnelheid van rond de vijf kilometer.

Het is nog sterker: geen van de mannen die gedurende langere tijd met een snelheid van meer dan vijf kilometer per uur kon lopen ging gedurende de loop van het vijf jaar durende onderzoek dood.

Omdat ik als gevolg van een beenbreuk mijn loopsnelheid aanzienlijk heb moeten beperken (ga ik toch sneller, dan moet ik aan de pijnstillers) zit ik qua snelheid onder de gevaarlijke ondergrens.

Met andere woorden: ik loop een aanzienlijke kans dat ik door de dood word ingehaald.

Daarmee zou ook dit weblog eindigen…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Langzame lopers zijn doodlopers”

  1. Tja, in het begin dacht ik nog: je keert terug naar weblog:)
    Een mand geleden werd tijdens de opleiding die ik volg de vraag gesteld: stel dat je te horen krijgt dat je nog een half jaar te leven hebt, wat zou je dan doen.
    De antwoorden waren verrassend. Dus nu mag je jezelf die vraag stellen…….:)
    Gelukkig doe je niet mee aan het onderzoek haha.

  2. Tja, hard wetenschappelijk bewijs, geen speld tussen te krijgen.

    Jammer, ik las je grasg. Voordeel is wel dat ik je dat nu nog zelf kan zeggen en het niet in een rede op je begrafenis pas duidelijk wordt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.