Sonypoes

Ik zal het maar eerlijk bekennen.
Ik heb een nieuwe camera gekocht.

Dat zit zo. Ik ben erg gehecht aan mijn Panasonic compactcamera (TZ 6). Maar er zit vocht achter de lens. Beter vocht achter de lens dan vocht achter de longen. Maar toch: het is een plaatselijk ongemak.

Op de foto’s die ik op mijn weblog plaats zie je de vlek meestal niet, maar als je weet waar het vocht zit word je oog er toch naar toe getrokken. Dus dan moet ik weer met Picasa de foto bewerken. Dat is een heel gedoe.

De Panasonic heb ik altijd bij me en dat blijft ook zo (ook geen wonder in weer en wind dat er een keer iets mis gaat na drie jaar en 20.000 foto’s).

Nu moet ik gaan oefenen met de nieuwe camera. Voor het eerst sinds jaren geen Panasonic, maar de Sony DSC- HX 9V. Volgens de test is het een gebruiksvriendelijke camera, maar ik moet nog aardig wat leren. Precies zoals bij mijn mobiele werktelefoon. Dat is me toch allemaal te ingewikkeld…

De eerste die ik op de foto zette was onze bejaarde Poes. Het is een foto die in het schemerlicht uit de hand werd gemaakt op tele-afstand. In ieder geval kun je wel zien dat het een poes is….

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Sonypoes”

  1. O ja, ik ben zeer gehecht aan de optische zoeker, maar helaas, alle compactcamera’s hebben dit niet meer. Komt die man uit de winkel met een soort voorzetstuk dat je met magneet voor je lcdscherm kan klikken, werkelijk, wat een uitvinding!
    Brengt me op de vraag: is ht scherm helder onder alle weersomstandigheden?
    Mij lijkt bij regen dat de camera flink nat wordt, terwijl je, als je door de optische zoeker kan kijken, je de camera kan afschermen……..

  2. Dag Henk, ik wist dat je een nieuwe camera had gekocht, dus even je blogs napluizen en wat zie ik? Ik was vanmiddag in Alkmaar bij DE fotozaak en wilde precies deze camera kopen, maar voorlopig is ie uitverkocht. Toen kreeg ik als alternatief de panasonic (ik heb nog een panasonic maar ik wil een zakmodel) dmc tz 20. Weer een dilemma. Mag ik vragen of je tevreden bent met je nieuwe camera en of er ook minpunten zijn?

  3. Poes ziet er inderdaad nog patent en parmantig uit! Bij ons in huis loopt een even oude poes rond die in anderhalf jaar tijd verschillende jassen heeft uitgetrokken. Ze ziet er inmiddels uit als een mager pluizenbolletje, een schim van wat ze was en ze lijkt zich vooral op karakter en spirit overeind te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.