Alkmaar Sonyproof

Vandaag moest ik een cursus voorbereiden.

Aan het eind van de dag heb ik nog een rondje gefietst. Ik wilde ook nog even oefenen met de nieuwe Sony-camera.

De oude Panasonic (waar ik diverse prijzen mee heb gewonnen) kende ik als mijn eigen broekzak.

Niet dat ik mijn broekzak nu zo goed ken, soms vind ik daar ook nog wel eens spullen in die ik daar helemaal niet verwacht had. Maar meestal weet ik toch wel van de Panasonic en van mijn broekzak wat er verwacht kan worden.

Dat geldt dus niet voor de Sony. Ik moet steeds nadenken hoe het ook alweer allemaal zit. De bovenste foto maakte ik toen het bijna donker was van de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar. Het is ook een beetje de Grote of Sint Juttemiskerk, want je kunt tot Sint Juttemis wachten als je hier naar de kerk wilt. De foto werd uit de hand genomen, zonder statief.  

De tweede foto laat de Oudegracht zien, samen met een silhouet van de stad, vanaf het dakterras van V & D. Ook deze foto heb ik uit de hand genomen, maar nu wel leunend op de rand van de muur. 

De derde foto laat nóg een keer de Oudegracht zien, maar dan vanuit een andere hoek.

Met de Panasonic kon ik vergelijkbare foto’s maken, beide toestellen hebben een hoge mate van stabiliteit met weinig licht.

Nu nog maar weer eens verder oefenen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Alkmaar Sonyproof”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.