Werkhobbel

Ik heb bepaald geen hekel aan mijn werk.
Maar soms heb ik toch de neiging om in plaats van de ene kant uit te gaan voor de andere kant te kiezen. Zo van: “Ik moest in Hoorn zijn, maar laat ik eens naar Zuid-Limburg treinen”.

Vandaag is zo’n dag. Er staan geen onmogelijke opdrachten op de agenda, maar de agenda is gewoon te vol gepland. Zonder pauze van staan van 8 tot 18 uur acht besprekingen gepland, waaronder enkele intensieve gesprekken met teams.

Dan moet ik snel naar Hoorn fietsen, anders mis ik het voorgerecht van een teamuitje. Dat is er dus nog achteraan geplakt.

Ook die acht besprekingen vormen op zichzelf niet een al te groot probleem, ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Maar het idee dat, als er ergens iets acuuts tussendoor komt, ik verder geen enkele ruimte meer lijk te hebben om daar aandacht aan te besteden. Dat vind ik altijd het meest lastig met zo’n agenda.

Daarnaast weet ik ook dat als ik acht besprekingen heb gehad, dat ik dan ook voor de meeste besprekingen een stukje (of meer) rapportage moet verzorgen. Dat blijft dus allemaal liggen.

Vandaar dus dat idee om naar Zuid-Limburg te treinen. Waar je niet bij bent geweest, daar kom je ook geen verstorende acute omstandigheden tegen en je hoeft ook al geen rapportage te schrijven…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Werkhobbel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.