Zonnig werken

Gisteren werkte ik in het landelijke & mistige Wognum. Vandaag werkte ik in de hoogbouw van de Randstad.

Rond Alkmaar was het vanmorgen erg mistig.
Maar in Amsterdam scheen de zon.

Het gebouw links is het gebouw van Acta (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) en van SBT (Stichting Bijzondere Tandheelkunde). Daar heb ik een werkplek op de tweede verdieping.

Het is een zeer ‘doorzichtig’ gebouw waar veel glas in is verwerkt. Vanwege de bijzondere architectuur is het inmiddels genomineerd is voor een architectuurprijs.

Vanuit mijn werkkamer heb ik uitzicht op het financiële hart van Nederland: de Zuidas.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Zonnig werken”

  1. Zonnig of niet; ik vind dat financiële hart van ons er maar fantasieloos, saai, futloos, levenloos en dom uitzien ondanks de dappere poging van het gebouw links op de foto.
    Voor alle helderheid: dan van de beschouwer uit gezien links op de foto, want ik heb begrepen dat in die financiële wereld een kleine vergissing of misrekening de verkeerde kant uit, zoals plus of min, zomaar nogal grote gevolgen kan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.