Verdonkeremaand

Gelukkig vond ik op straat een achterlicht voor de fiets. Dat heb ik aan mijn 12 jaar oude Gazelle bevestigd.

Het licht deed het ook nog. Even verderop stond de politie fietslampen te controleren. En ik kon vrolijk fluitend als een superbrave leerling de barriëre passeren.

De foto maakte ik op station Hoorn, in afwachting van de binnenkomst van de trein naar huis. Het is donker en de maan schijnt bijna vol in dat novemberdonker.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Verdonkeremaand”

  1. In Ede wordt ’s winters vaak gecontroleerd op fietsverlichting. Ik heb sinds kort voor noodgevallen een zakje met van die losse HEMA lampjes in mijn fietstas, voor als mijn verlichting uitvalt. Niet in de eerste plaats vanwege die controles, ik vind het zelf heel vervelend als fietsen en auto’s niet voldoende verlichting voeren: auto’s rijden vaker met onvolledige verlichting dan vroeger, is mijn indruk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.