Gekke geit & Poldermolen E


Wat is dit voor een gekkigheid?

Dit is meneer de Gekke Geit.

Deze meneer houdt mij tegen als ik in de vroege ochtend een bezoek wil brengen aan Poldermolen E. Zo’n bezoek houdt niet meer in dan het maken van een foto. Verder val ik niemand lastig.

Dat is één van de poldermolens die destijds de Schermer leeg maalden. De molens werden gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw, dus ze gaan al een aardig tijdje mee. Ooit waren het er 52, nu zijn er nog 17 molens over.

Vandaag maalde wel het gebit van gekke geit, maar niet het maalwerk van de molen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Gekke geit & Poldermolen E”

  1. Woensdag in de voormiddag reed ik toevallig langs de Noordervaart en zag deze opvallende langharige geit op het pad naar de molen daar in levende lijve grazen.
    En dacht … die ken ik ergens van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: