Elf weken vrij

Vorige week kreeg ik het overzicht van mijn vrije dagen.

Ik blijk nog recht te hebben op ruim 11 weken vrij. Dus ik kan morgen & de rest van het jaar gewoon weg blijven…

En dat terwijl het werk niet past in de afgesproken tijd…

Nee hoor, je hoort mij niet klagen. Ik heb een intensieve, maar mooie baan! Alleen alle toegenomen administratieve verplichtingen (je moet je tegenwoordig overal voor verantwoorden in de zorg) vind ik oneigenlijk werk dat ten koste gaat van waar het hart ligt van de zorg: ‘rond het bed’.

Een deel van de vrije tijd wordt veroorzaakt door de vrije dagen voor 55-plussers. Er komt nooit van om ze op te nemen, dus dat worden er steeds meer.

Maar waarom zou ik vrij nemen. Ik verveel me thuis totaal niet, maar ik héb al zo weinig gewerkt. Dat kwam door die gassende Herr Deutsche Autofahrer. Dus ik ga morgen gewoon maar weer aan het werk. Een extra werkdag zelfs, om achterstanden weg te werken. Maar zonder tegenzin…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Elf weken vrij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.