Hij trekt optimist!


Ik had nog zó tegen de medewerkers gezegd: “Niet roken, want je weet de gevolgen niet!”

Gistermorgen waren de gevolgen duidelijk. Ik kon mijn werkplek bijna niet meer vinden… Het hele gebouw was door mist omgeven.

Dit gebouw is één van mijn werkplekken in West-Friesland. In dit gebouw wonen ouderen met een verstandelijke beperking.

Eenmaal boven (daar is mijn werkruimte) kon ik buiten geen hand voor ogen zien. Niet dat ik mijn hand hier naar buiten kan steken, want de ramen zijn vergrendeld.

Aan het eind van de dag zag het er allemaal heel anders uit. Het was nog wel nevelig, maar de zon had toch ruimschoots geschenen en nam met een rode gloed afscheid van de dag. Links zie je nog net het IJsselmeer.

En nu nog het ezelsbruggetje dat ik van mijn vroegere onderwijzer heb geleerd:
De pessimist zegt: Wat een pest: die mist!
De optimist zegt: Hij trekt op, die mist!”

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Hij trekt optimist!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.