Boek, Trein, Fiets & Bedumse klei


Een lezer wilde weten waar ik de nieuwe kopfoto heb gemaakt.

Welnu, die kopfoto maakte ik gisteren tussen Groningen en Bedum. De klei werd net omgeploegd door een plaatselijke agrariër.

De fiets is mijn grijze Batavus Weekend die ik aanschafte nadat ik door mijn beschadigde been geen herenfiets meer kon bestijgen. Inmiddels kan dat wel weer, maar het voelt toch nog vertrouwd op dit damesfietsje met kleiner frame en lage instap. En ik kom er een eind mee, meer dan 150 km. op een dag…

Na een hele reeks intensieve werk & bezoekdagen wilde ik als buffer één dag vrij. Maar ik moest nog wel een boek bestuderen t.b.v. een cursus die ik geef. Bovendien moet ik dat boek ook nog eens recenseren.

De oplossing: stap in de trein, maak een lange treinreis, lees dat boek, stap uit, maak als beloning een fietstocht, stap weer in de trein en lees weer een stuk uit dat boek. Zo bedacht, zo gedaan.

Op de buienradar had ik gezien dat alleen de provincie Groningen het droog zou houden. Dus het werd de trein naar Groningen. In Assen had ik de geplande bladzijden uit en stapte ik op de fiets. Zigzaggend over allerlei door bomen omzoomde wegen kwam ik uiteindelijk in de weidse openheid van het Groninger land uit, voor mij één van de mooiste gebieden van Nederland.

De fietstocht eindigde op station Bedum. Daar nam ik de trein(en) terug naar Alkmaar. Toen had ik het boek ook uit. Nu de recensie nog schrijven…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: