Moeder 89


Het was een meerkeuzeweekend.

Zondag vierde mijn moeder haar 89e verjaardag, mijn zwager zijn 65e verjaardag en onze schoondochter haar (en laat ik dát nou niet zeker weten…) verjaardag.

Ik besloot naar mijn moeder te treinen. Helaas was ze behoorlijk ziek. Het begon met een longontsteking maar er kwamen allerlei andere infecties bij. Daardoor is ze al een week lang te moe om op haar benen te staan.

De verjaardag werd niet gevierd. “Zo rustig heb ik het nog nooit gehad.” zei mijn moeder. Alleen een paar kinderen wisselden elkaar af. De hele week is er overdag en ’s nachts één van de kinderen in huis.

Ik was ’s middags en aan het begin van de avond in Maassluis. Mijn moeder sliep een groot deel van de tijd en af en toe was het even tijd voor een gesprekje.

Ondertussen konden we samen nog wel genieten van een mooie zonsondergang boven de Nieuwe Waterweg.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Moeder 89”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: