Van mijn sokken gereden


De vaste lezers weten het wel.

Op 20 februari werd Henk50 van zijn sokken en zijn fiets gereden. Ik had een bord niet gezien waar op stond dat ik over moest steken. De automobilist stopte niet voor een stopbord. Het gevolg was een forse klap waarbij ik een complexe beenbreuk opliep.

De klap was zó hevig dat mijn trapper omgebogen was tot in de spaken, mijn been was daar klem tussen geraakt. De auto had aan de linkerkant een compleet gat in de carrosserie opgelopen.

Toch heeft de automobilist mij aangeklaagd omdat ik zijn auto stuk heb gemaakt. Daarom moet ik voor de rechter in Euskirchen (Duitsland) verschijnen om mij te verantwoorden voor mijn onverantwoorde fietsgedrag.

De automobilist beweert dat het heel dom van mij was om verkeerd over te steken. Hij is zelf ook fietser en hij weet ook dat hij daar over moet steken. Dat de situatie voor een ter plekke onbekende fietser wat ingewikkelder kan zijn heeft de meneer niet in zijn denkrepertoire opgenomen.

De automobilist beweert dat hij niet hard reed (wat ik wel beweer), dat hij gestopt is voor het stopbord om naar links en naar rechts te kijken, dat zijn motor daarbij afsloeg en dat hij de motor weer aan de praat kreeg en toen weer ging rijden.

Ik zat te trillen toen ik die brief las. Wat is dat voor een vreemde redenering, bovendien volgens mij volledig buiten de waarheid.

a) als hij stil stond had ik des te meer reden om te veronderstellen dat ik voorrang had
b) als hij stil stond, hoe kan ik dan zó hard van mijn fiets afgeschoten zijn dat de trapper in de spaken zat en dat er een compleet gat in de carrosserie zat.

c) als hij stil stond, hoe kan hij dan links de schade hebben opgelopen aan zijn auto? (ik was hem dus al grotendeels gepasseerd). Hij heeft dan dus gas gegeven op het moment dat ik voor zijn auto langs fietste. Dan klopt het niet als hij (tegen de politie) zegt dat hij mij niet gezien heeft omdat ik op het fietspad fietste.

Soms denk ik wel eens: ‘was ik maar gewoon door de gladheid gevallen’. Dan was het gewoon mijn eigen schuld.

Nu word ik aangeklaagd en als een domme onoplettende fietser neergezet terwijl de automobilist minstens zoveel boter op zijn hoofd heeft…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Van mijn sokken gereden”

  1. Volgens mij heeft men ook in Duitsland een geheel onafhankelijk gerechtsapparaat dat ongetwijfeld eerlijk over jou geval zal oordelen en anders……….?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: