Herfstsferen

Over een week is het ’s avonds donker als ik uit mijn werk kom.

Maar nu kijk ik vanuit mijn comfortabele zitplaats in de dubbeldekker nog uit over het weidse Noordhollandse landschap in herfsttinten.

Helemaal scherp is de foto niet, maar dat heb je in het schemerlicht vanuit een rijdende trein.

Dit is de Ringsloot van de Berkmeer, tussen Obdam en het snelgroeiende Heerhugowaard…

 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Herfstsferen”

  1. Heerlijk die Hollandse foto’s met geweldige luchten, wat ben ik toch blij in Nederland geboren te zijn haha. De lucht zal toch iedere dag blauw zijn, dat lijkt me helemaal niks!
    Gon

  2. @J@n: Dan zitten we nog 1 uur verkeerd als we overschakelen van Kyiv-tijd naar Berlin-tijd, Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Portugal iggen veel dichter bij London-tijd.

    Laast viel me goed op dat deze redelijk nieuwe spoorbrug ruimte heeft voor nog een spoor aan de zuidkant. Moet nog zien of die ooit wordt aantgelegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: