Zicht op het IJsselmeer

Ook ik ben een beelddenker.
Niet zoals Jessica Park (vorig blog), maar plaatjes helpen mij wel om de werkelijkheid te ordenen.
Daarom heb ik ook altijd mijn (compacte) camera bij me.

Aan het begin van de avond was ik nog even op een woonvoorziening voor ouderen van mijn werk. Daar schoot ik bovenstaand plaatje van het IJsselmeer bij Hoorn.

Er was een bui over getrokken, maar het klaarde weer op. De zon deed zijn best om nog even zijn stralen over dit deel van Noord-Holland uit te spreiden. Toen maakte ik dit plaatje…

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Zicht op het IJsselmeer”

  1. Toen ik gisteren naar de supermarkt liep raakte ik even gefascineerd door een prachtige indrukwekkende wolkenformatie en dacht toen bij mezelf: wat jammer nou dat ik m’n camera weer niet bij me heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: