Het bestijgen van een herenfiets

In februari werd ik van mijn sokken & mijn fiets gereden door een turbo-automobilist die dacht dat het stopbord niet voor hem bestemd was.
Mijn degelijke Gazelle was niet total-loss, maar wel onbefietsbaar. Die schade is inmiddels hersteld. Diverse gasten bij ons thuis hebben deze fiets inmiddels bestegen.

Maar ik had sinds februari niet meer op een herenfiets gereden. Ik kon gewoon de zwaai niet maken. Daarvoor zat mijn linkerbeen teveel in de kreukels.

Vandaag heb ik voor het eerste weer de Gazelle bestegen. Dat was toch wel een bijzonder moment.

Overigens doet zich nu wel de vraag voor: rijd ik verder op mijn HerenGazelle of mijn DamesBatavus?

Op de foto een andere oplossing: hoe bouw ik een herenfiets om tot damesfiets?

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Het bestijgen van een herenfiets”

  1. Gelukkig herstelt je been steeds verder!
    Wanneer is ook al weer de volgende stap in de rechtszaak die de automobilist tegen je heeft aangespannen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: